Stortinget - Møte torsdag den 5. juni 2008 kl. 10

Dato: 05.06.2008
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om helse- og omsorgsministerens redegjørelse 26. februar 2008 om den økonomiske situasjonen ved landets helseforetak og om representantforslag fra stortingsrepresentantene Siv Jensen, Vigdis Giltun, Jan-Henrik Fredriksen og Harald Valved om tilleggsbevilgninger til de regionale helseforetakene ((Innst. S. nr. 262 (2007-2008), jf. helse- og omsorgsministerens redegjørelse 26. februar 2008 og Dokument nr. 8:83 (2007-2008)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Vigdis Giltun, Jan-Henrik Fredriksen og Harald Valved om standard for diabetesteam i sykehus ((Innst. S. nr. 260 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:71 (2007-2008)))

  • Sak nr. 3

    Forslag fra stortingsrepresentant Sonja Irene Sjøli på vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 27. mai 2008 (jf. Innst. O. nr. 55):
    «Stortinget ber Regjeringen fremlegge forslag til vilkår for utlevering av humant biologisk materiale fra forskningsbiobanker til påtalemyndigheten.»

  • Sak nr. 4

    Forslag fra stortingsrepresentant Gunvald Ludvigsen på vegne av Venstre oversendt fra Odelstingets møte 27. mai 2008 (jf. Innst. O. nr. 55):
    «Stortinget ber Regjeringen gjennomgå forskningsetiske regler for master- og doktorgradsnivå med utgangspunkt i forskning på barn og unge innenfor skjæringspunktet helse- og sosialforskning og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.»

  • Sak nr. 5

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 27. mai 2008 (jf. Innst. O. nr. 55):
    «Stortinget ber Regjeringen gjennomgå personopplysningsloven med tanke på forskning på barn og unge og vurdere om personopplysningsloven sikrer barns rettigheter i tilstrekkelig grad med hensyn til forskning og oppbevaring av personsensitive opplysninger.»

  • Sak nr. 6

    Interpellasjon fra representanten Martin Engeset til arbeids- og inkluderingsministeren:
    «Det er mangel på arbeidskraft i Norge. Summen av en rekke ordninger og rettigheter bidrar til at mange som ønsker å bidra, støtes ut av arbeidsmarkedet. Det er viktig å styrke innsatsen for et inkluderende arbeidsliv som bidrar til å bremse tidligpensjonering og utstøting. Innenfor mange sektorer er frafallet av høykompetent arbeidskraft stort, noe som vanskeliggjør opprettholdelse av høy kvalitet på viktige velferdstjenester. Ved fusjonen av Statoil og Hydro ble alle over 58 år tilbudt en sluttpakke som stimulerte seniorer til å slutte. Særaldersgrenser, en lukrativ AFP-ordning, statens ventelønnsordning og lovfesting av rett til redusert arbeidstid er alle ordninger som bidrar til at eldre arbeidstagere forsvinner ut av arbeidslivet.
    Hvordan mener statsråden at det skal være mulig å sikre tilstrekkelig og kompetent arbeidskraft i fremtiden, om ikke eldre arbeidstakere verdsettes bedre mens de er i jobb?»

  • Sak nr. 7

    Innstilling fra næringskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Ingebrigt S. Sørfonn og Hans Olav Syversen om skjerpet strafferamme for grov konkurransekriminalitet ((Innst. S. nr. 258 (2007-2008), jf. Dokument nr. 8:87 (2007-2008)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 14.29.