Stortinget - Møte onsdag den 5. november 2008 kl. 10

Dato: 05.11.2008

Formalia

Presidenten: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representantene Olav Gunnar Ballo, May‑Helen Molvær Grimstad, Britt Hildeng, Gunvald Ludvigsen og Sonja Irene Sjøli om permisjon i tiden fra og med 10. november til og med 17. november, og fra representanten Rune J. Skjælaaen om permisjon i tiden fra og med 10. november til og med 15. november – alle for å delta i den oppnevnte stortingsdelegasjon til Tibet og Kina

  • fra representantene Erling Sande og Bjørg Tørresdal om permisjon i tiden fra og med 10. november til og med 14. november, og fra representanten Bent Høie om permisjon i tiden fra og med 12. november til og med 14. november – alle for å delta i den oppnevnte stortingsdelegasjonen på offisielt besøk til Tyskland

  • fra representanten Jan Petersen om permisjon i tiden fra og med 13. november til og med 19. november for å delta i NATOs parlamentariske forsamlings høstsesjon i Valencia, Spania

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Sogn og Fjordane fylke, Knut Magnus Olsen, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget under representanten Erling Sandes permisjon i tiden fra og med 10. november til og med 14. november, på grunn av utenlandsopphold.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Cathrin Bretzeg og Sylvia Graham

    For Finnmark fylke: Kirsti Saxi

    For Hordaland fylke: Sigrid Brattabø Handegard

    For Møre og Romsdal fylke: Modulf Aukan

    For Oslo: Karin Yrvin og Khalid Mahmood

    For Rogaland fylke: Siri A. Meling og Kjell Arvid Svendsen

    For Sogn og Fjordane fylke: Laila Melkevoll og Bjørg Mikalsen

Presidenten: Representanten Bent Høie vil fremsette et representantforslag.

Bent Høie (H) [10:02:39]: På vegne av Kari Lise Holmberg og meg selv vil jeg framsette forslag om å utvikle egne kompetansemottak innen asylmottak.

Presidenten: Representanten Ib Thomsen vil fremsette et representantforslag.

Ib Thomsen (FrP): [10:03:21]: På vegne av representantene Per‑Willy Amundsen, Bård Hoksrud, Jan‑Henrik Fredriksen, Karin S. Woldseth og meg selv skal jeg fremme et forslag om å forhindre statlig forskjellsbehandling og konkurransevridning mellom nærbutikker.

Presidenten: Representanten Vigdis Giltun vil fremsette et representantforslag.

Vigdis Giltun (FrP) [10:03:56]: På vegne av stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik, Jan‑Henrik Fredriksen, Kari Kjønaas Kjos og meg selv har jeg gleden av å presentere et forslag om fri etableringsrett og fjerning av ordningen med avtalehjemler for fysioterapeuter.

Presidenten: Representanten Kenneth Svendsen vil fremsette et representantforslag.

Kenneth Svendsen (FrP) [10:04:25]: På vegne av Jan Arild Ellingsen, Per Sandberg og meg selv ønsker jeg å fremme et forslag om raskest mulig å starte planlegging, prosjektering og bygging av ny bro på rv. 80 mellom Løding og Vikan samt legge fram forslag om statlig finansiering i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2009.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.