Stortinget - Møte torsdag den 19. februar 2009 kl. 10

Dato: 19.02.2009
President: Thorbjørn Jagland

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:06:43]

    Interpellasjon fra representanten Jan Sahl til samferdselsministeren:
    «Hurtigruta er en viktig del av infrastrukturen langs kysten. Med sine mange anløpssteder, fra Bergen til Kirkenes, betyr hurtigruta svært mye for lokalsamfunn langs kysten og ikke minst for turistnæringen. «Lonely Planet» karakteriserer hurtigruta som «verdens beste båtreise». Men hurtigruta byr ikke bare på vakre opplevelser for turistene. Betydelige mengder gods går med hurtigruta, og for mange fiskerikommuner, spesielt i Finnmark, utgjør kjøl og frys med hurtigruta eneste farbare vei vinterstid. Nå er Hurtigruten i en krevende økonomisk situasjon, og selskapet tar grep for å møte situasjonen. Regjeringen har bidratt med nødvendige strakstiltak for å møte de kortsiktige utfordringene.
    Hvordan ser statsråden for seg at hurtigrutekonseptet, slik vi kjenner det i dag, kan bevares og utvikles slik at vi også i framtiden kan sikre daglige seilinger Bergen–Kirkenes?»

  • Sak nr. 2 [11:03:39]

    Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Olemic Thommessen, Kari Lise Holmberg, Sonja Irene Sjøli og André Oktay Dahl om gjennomgang av skolesituasjonen til mindreårige asylsøkere bosatt i mottakssentre ((Innst. S. nr. 134 (2008–2009), jf. Dokument nr. 8:130 (2007–2008)))

  • Sak nr. 3 [11:28:38]

    Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, Odd Einar Dørum, Hans Olav Syversen og Karin S. Woldseth om å be Regjeringen ta de nødvendige skritt for å sørge for at staten ikke påberoper seg foreldelse ved søksmål fra tidligere barnehjemsbarn mv. ((Innst. S. nr. 133 (2008–2009), jf. Dokument nr. 8:17 (2008–2009)))

  • Sak nr. 4 [12:14:47]

    Forslag fra stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter på vegne av Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre oversendt fra Odelstingets møte 13. februar 2009 (jf. Innst. O. nr. 43):
    «I
    Stortinget ber Regjeringen etablere en ordning som indeksregulerer beløpene for hhv. egenutført og innkjøpt FoU i Skattefunn-ordningen hvert år.
    II
    Stortinget ber Regjeringen styrke Skattefunn-ordningen ved at regelen om maksimal timesats på 500 kroner fjernes.
    III
    Stortinget ber Regjeringen styrke Skattefunn-ordningen ved å fjerne regelen om at ved personal- og indirekte kostnader, begrenses antall timer for egne ansatte til maksimalt 1 850 timer pr. år.
    IV
    Stortinget ber Regjeringen gjeninnføre tilskuddsordningen for ulønnet arbeid som ikke omfattes av den ordinære Skattefunn-ordningen med virkning fra og med arbeid som er utført i 2008. Ulønnet arbeid som har funnet sted i 2006-2007, gis tilskudd i form av bagatellmessig støtte på samme måte som for perioden 2002-2005.
    V
    Stortinget ber Regjeringen evaluere hvordan Skattefunn-ordningen kan innrettes for å bidra bedre til forskning og utvikling også for større virksomheter.
    VI
    Stortinget ber Regjeringen opprette et eget styringsorgan for Skattefunn, med flertall av brukerrepresentanter.»

  • Sak nr. 5 [12:15:08]

    Forslag fra stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter på vegne av Fremskrittspartiet oversendt fra Odelstingets møte 13. februar 2009 (jf. Innst. O. nr. 43):
    «Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med behandlingen av Revidert nasjonalbudsjett 2009 legge frem forslag om å utvide skattefradragsordningen for tilbakeføring av underskudd slik at også selskaper som ikke har hatt overskudd de to foregående årene før underskuddsåret, samt bedrifter med større underskudd enn 20 mill. kroner, også blir omfattet av ordningen.»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.28.