Stortinget - Møte tirsdag den 26. mai 2009 kl. 10

Dato: 26.05.2009

Formalia

Presidenten: Representantene Rolf Reikvam, Saera Khan og Ola T. Lånke, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den tidligere fritatte vararepresentant for Møre og Romsdal fylke, Jenny Klinge, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten Heikki Holmås om permisjon tirsdag 26. mai for å delta i NATOs parlamentariske forsamlings møte i Oslo

  • fra representanten Sigvald Oppebøen Hansen om permisjon i tiden fra og med 26. mai til og med 28. mai for å delta i OSSEs parlamentariske forsamlings konferanse i Dublin

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Telemark fylke, Sindre Fossum Beyer, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Gunn Olsens permisjon i tiden fra og med 26. mai til og med 28. mai.

Vararepresentantene, for Oslo Ingunn Gjerstad og for Telemark fylke Mari Helén Varøy, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Ingunn Gjerstad er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges fire settepresidenter for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Solveig Horne, Hans Frode Kielland Asmyhr, Kenneth Svendsen og Anders Anundsen. – Andre forslag foreligger ikke, og Solveig Horne, Hans Frode Kielland Asmyhr, Kenneth Svendsen og Anders Anundsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for denne ukes møter i Stortinget.