Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 14. april 2010 kl. 10

Dato:
President: Øyvind Korsberg
Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 4

Fra representanten Gunnar Gundersen til finansministeren:

«Finanstilsynet kom i mars med retningslinjer for finansiering av boligkjøp. Lån skal ikke overstige 90 pst. av boligens verdi. 70 pst. av de under 35 år låner mer enn 80 pst. av boligverdien, 25 pst. mer enn 100 pst. Kravene kan gi som resultat at mange unge stenges ute fra å etablere egen bolig. BSU-ordningen er svært treffsikker inn mot ungdom og bolig.

Finansministeren liker «peng på bok», vil han forbedre BSU slik at ordningen gir ungdom mulighet til å spare nok «peng på bok» til å kunne innfri egenkapitalkravet?»

Presidenten: Dette spørsmålet er utsatt til neste spørretime.

Vi har en liten utfordring. Neste spørsmål vil bli stilt av Arve Kambe til statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. Vi har etterlyst statsråden, som ikke er til stede, simpelthen fordi et par spørsmål har blitt utsatt. Vi tar en kort pause. Jeg ber representantene bli sittende i salen. Det er mulig at statsråden snart kommer.

Nå kommer statsråden. Velkommen, statsråd! Vi forstår godt at når enkelte spørsmål blir utsatt, blir det en utfordring for statsråden, men vi ber om at man passer på å være til stede når spørsmålene skal stilles.

: