Stortinget - Møte onsdag den 20. oktober 2010 kl. 10

Dato: 20.10.2010

Formalia

Presidenten: Representantene Jørund Rytman, Trygve Slagsvold Vedum, Gina Knutson Barstad, Jan Arild Ellingsen, Tove Karoline Knutsen, Linda C. Hofstad Helleland og Per Arne Olsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Aust-Agder fylke: Marion Gunstveit Bojanowski

For Akershus fylke: Tone Liljeroth

For Finnmark fylke: Willy Pedersen

For Hordaland fylke: Eivind Nævdal-Bolstad

For Rogaland fylke: Terje Halleland

For Nord-Trøndelag fylke: Ingvild Kjerkol

For Østfold fylke: Stein Erik Lauvås og Tage Pettersen

Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Susanne Bratli fra og med 20. oktober og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Andre og tredje vararepresentant for Nord-Trøndelag fylke, Ingvild Kjerkol og Terje Sørvik, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Terje Sørvik er til stede og vil ta sete.

Statsminister Jens Stoltenberg overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat den 21. oktober 2010).

Presidenten: Representanten Gunnar Gundersen vil framsette et representantforslag.

Gunnar Gundersen (H) [10:02:57]: På vegne av representantene Jan Tore Sanner, Arve Kambe, Svein Flåtten og meg selv vil jeg framsette forslag om å redusere tilgangen til informasjon i skattelistene og redusere faren for tilknyttet kriminalitet.

Presidenten: Representanten Steinar Gullvåg vil framsette et representantforslag.

Steinar Gullvåg (A) [10:03:18]: På vegne av representantene Sonja Mandt, Inga Marte Thorkildsen og meg selv tillater jeg meg å fremme forslag om å hindre kommunepolitikeres muligheter til å dra utilbørlig fordel av egne vedtak på et lokalt boligmarked.

Presidenten: Representanten Elisabeth Røbekk Nørve vil framsette et representantforslag.

Elisabeth Røbekk Nørve (H) [10:04:01]: På vegne av undertegnede, Frank Bakke-Jensen, Bjørn Lødemel, Trond Helleland, Siri A. Meling, Olemic Thommessen og Lars Myraune vil jeg fremsette et forslag om bruksrettighetene i statsalmenningene.

Presidenten: Representanten Svein Flåtten vil framsette et representantforslag.

Svein Flåtten (H) [10:04:33]: På vegne av representantene Frank Bakke-Jensen, Elisabeth Røbekk Nørve, Arve Kambe, Gunnar Gundersen, Ingjerd Schou, Øyvind Halleraker og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om eierskifte i små og mellomstore bedrifter.

Presidenten: Representanten Christian Tybring-Gjedde vil framsette et representantforslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) [10:05:12]: Jeg vil fremsette to representantforslag.

Presidenten: Det går bra.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) [10:05:23]: På vegne av representantene Ulf Leirstein, Anders Anundsen og meg selv ønsker jeg å fremme et representantforslag om å bedre rettssikkerheten for skattyterne, og på vegne av representanten Ulf Leirstein og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om å forby dagens praksis for offentliggjøring av skattelistene, i kombinasjon med en ordning med konsesjon for tilgang til skattelistene ved konkret behov for informasjon om den enkelte skattyter.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette et representantforslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:05:58]: På vegne av representantene Torgeir Trældal, Per Roar Bredvold, Ulf Leirstein og meg selv vil jeg fremme forslag om å senke kravet til aksjekapital for aksjeselskaper.

Presidenten: Og endelig ønsker representanten Torgeir Trældal å framsette et representantforslag.

Torgeir Trældal (FrP) [10:06:30]: På vegne av stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik, Per Roar Bredvold og meg selv ønsker jeg å legge fram et representantforslag om oppheving av bestemmelser om prisfastsetting av konsesjonspliktige landbrukseiendommer.

Presidenten: Samtlige forslag vil bli behandlet på reglementsmessig måte.