Stortinget - Møte tirsdag den 10. februar 2015 kl. 10

Dato: 10.02.2015

Formalia

Presidenten: Representantene Sylvi Graham, Mette Tønder, Ketil Kjenseth og Eirik Milde, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Rogaland fylke, Øystein Langholm Hansen, har tatt sete.

Statsråd Ine M. Eriksen Søreide overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Tove Karoline Knutsen vil framsette et representantforslag.

Tove Karoline Knutsen (A) [10:01:31]: På vegne av stortingsrepresentantene Helga Pedersen, Ingalill Olsen, Sigmund Steinnes, Eirik Sivertsen, Tone-Helen Toften, Kirsti Bergstø, Torgeir Knag Fylkesnes og meg sjøl har jeg gleden av å legge fram et representantforslag om å opprette et professorat ved UIT, Norges arktiske universitet, for å styrke forskning og formidling om 2. verdenskrig i det nordlige Norge og nordområdene.

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen vil framsette et representantforslag.

Jan Arild Ellingsen (FrP) [10:02:12]: Det er meg en utsøkt glede på vegne av stortingsrepresentantene Anders B. Werp og meg selv å legge fram et forslag om umiddelbar opphevelse av straffeloven § 142 (blasfemiparagrafen).

Presidenten: Representanten Trine Skei Grande vil sette fram et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:02:44]: På vegne av stortingsrepresentantene Abid Q. Raja, Sveinung Rotevatn, Iselin Nybø og meg sjøl vil jeg legge fram et Dokument 8-forslag om å oppheve politiloven § 14 første ledd nr. 8, adgang til kommunale tiggeforbud.

Presidenten: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil også framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) [10:03:16]: Jeg har gleden av å fremme et brennhett tema. På vegne av stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan, Olaug V. Bollestad og meg selv setter jeg fram et representantforslag om å oppheve muligheten for kommunalt forbud mot tigging.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at sak nr. 7 – Referat – tas opp til behandling før sak nr. 1. Det dreier seg om den proposisjonen som nettopp ble levert.

– Det anses vedtatt.