Stortinget - Møte torsdag den 17. desember 2015 kl. 10

Dato: 17.12.2015

Formalia

Presidenten: Den innkalte vararepresentant for Finnmark fylke, Ingalill Olsen, tar nå sete.

Presidenten vil vise til brev fra Statsministerens kontor som ble referert ved slutten av gårsdagens møte. Endringene i regjeringen har medført følgende endringer i Stortingets sammensetning:

Følgende vararepresentanter for Sør-Trøndelag fylke tar sete som representanter i den tid Linda C. Hofstad Helleland og Per Sandberg er medlemmer av regjeringen: Torhild Aarbergsbotten og Lill Harriet Sandaune.

Representanten Karin Andersen vil fremsette et grunnlovsforslag.

Karin Andersen (SV) [10:01:18]: Jeg har gleden av å fremme, på vegne av stortingsrepresentantene Heikki Eidsvoll Holmås, Bård Vegar Solhjell og meg sjøl, et forslag om endringer i Grunnloven – grunnlovfesting av allemannsretten.

Presidenten: Grunnlovsforslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Lise Christoffersen vil fremsette et representantforslag.

Lise Christoffersen (A) [10:01:52]: På vegne av stortingsrepresentantene Hadia Tajik, Dag Terje Andersen, Fredric Holen Bjørdal, Rigmor Aasrud og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om behovet for et sterkere vern av varslere.

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil fremsette et representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) [10:02:35]: På vegne av stortingsrepresentantene Kjersti Toppe, Trygve Slagsvold Vedum og meg sjøl vil jeg legge fram forslag om endring av lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette to representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) [10:03:03]: Eg vil fremja eit representantforslag på vegner av stortingsrepresentantane Heidi Greni og meg sjølv om å sikra rehabilitering og fysisk trening i sjukeheimar.

Så vil eg fremja eit representantforslag på vegner av stortingsrepresentantane Per Olaf Lundteigen og meg sjølv om å la Tinn kommune overta Rjukan sykehus vederlagsfritt.

Presidenten: Representanten Ola Elvestuen vil fremsette et representantforslag.

Ola Elvestuen (V) [10:03:46]: Jeg vil framsette et forslag på vegne av stortingsrepresentantene Heikki Eidsvoll Holmås, Karin Andersen, André N. Skjelstad og meg selv om å beholde strenge miljøkrav til oppvarming i ny byggeforskrift, TEK 15.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet i dag om nødvendig går utover kl. 16.