Stortinget - Møte onsdag den 3. februar 2016 kl. 10

Dato: 03.02.2016

Formalia

Presidenten: Representantene Freddy de Ruiter, Sverre Myrli og Kjell-Idar Juvik, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Statsråd Bent Høie overbrakte 5 kgl. Proposisjoner (se under Referat den 4. februar).

Presidenten: Representanten Ola Elvestuen vil framsette et representantforslag.

Ola Elvestuen (V) [10:02:15]: Jeg har gleden av å legge fram et representantforslag på vegne av Ketil Kjenseth og meg selv om mikroplast.

Presidenten: Representanten Hans Fredrik Grøvan vil framsette et representantforslag.

Hans Fredrik Grøvan (KrF) [10:02:37]: På vegne av representantene Line Henriette Hjemdal, Olaug V. Bollestad, Geir Sigbjørn Toskedal, Rigmor Andersen Eide og meg selv har jeg gleden av å fremme et forslag om en nærskipsfartstrategi for å styrke nærskipsfartens rammevilkår.

Presidenten: Representanten Anders Tyvand vil framsette et representantforslag.

Anders Tyvand (KrF) [10:03:09]: På vegne av representantene Olaug V. Bollestad, Hans Fredrik Grøvan, Line Henriette Hjemdal og meg selv har jeg gleden av å framsette et forslag om å innføre prosjektet «Livsmestring i skolen» på skolens ungdomstrinn.

Presidenten: Representanten Kirsti Bergstø vil framsette et representantforslag.

Kirsti Bergstø (SV) [10:03:30]: På vegne av representantene Karin Andersen, Heikki Eidsvoll Holmås, Audun Lysbakken og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om tiltak for et anstendig arbeidsliv og mot sosial dumping.

Presidenten: Representanten Audun Lysbakken vil framsette et representantforslag.

Audun Lysbakken (SV) [10:04:06]: På vegne av representantene Siv Elin Hansen, Heikki Eidsvoll Holmås og meg selv har jeg gleden av å sette fram forslag om konsekvenser for norsk oljepolitikk av klimaavtalen i Paris.

Presidenten: Representanten Rasmus Hansson vil framsette et representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) [10:04:34]: På vegne av meg selv vil jeg framsette et representantforslag om en internasjonal konvensjon for å redusere utslipp, ressursbruk, forsøpling og miljøskade fra plast.

Presidenten: Representanten Siv Elin Hansen vil framsette et representantforslag.

Siv Elin Hansen (SV) [10:05:05]: På vegne av Kirsti Bergstø, Heikki Eidsvoll Holmås og meg selv vil jeg legge fram et representantforslag om oppfølging av klimaavtalen fra Paris fram mot 2020.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.