Stortinget - Møte torsdag den 18. februar 2016 kl. 10

Dato: 18.02.2016

Formalia

Presidenten: Representantene Kenneth Svendsen, Eirik Sivertsen og Bente Thorsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant for Østfold fylke, Fredrik Bjørnebekk, har tatt sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger søknad om permisjon for representanten Ingebjørg Amanda Godskesen i tiden fra og med 1. mars til og med 3. mars for å delta i møter i Europarådets parlamentariske forsamling i Tyrkia.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten for Aust-Agder fylke, Lene Langemyr, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Representanten Kari Henriksen vil fremsette et representantforslag.

Kari Henriksen (A) [10:00:43]: Jeg vil gjerne framsette et representantforslag på vegne av Anette Trettebergstuen, Lene Vågslid, Stine Renate Håheim og meg selv om kvinner i fengsel.

Presidenten: Representanten Siri Engesæth vil fremsette et representantforslag.

Siri Engesæth (V) [10:01:08]: Jeg vil gjerne framsette et representantforslag fra Terje Breivik, Ola Elvestuen og meg selv om å innføre miljøavgifter på fossil plast.

Presidenten: Representanten Une Aina Bastholm vil fremsette et representantforslag.

Une Aina Bastholm (MDG) [10:01:33]: Jeg vil på vegne av representantene Anne Tingelstad Wøien, Geir Jørgen Bekkevold og meg selv framsette et representantforslag om oppretting av lov om etikkinformasjon.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at sak nr. 2, Referat, tas opp til behandling før sak nr. 1. – Det anses vedtatt.