Stortinget - Møte onsdag den 6. april 2016 kl. 10

Dato: 06.04.2016

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 7

Freddy de Ruiter (A) [11:53:49]: «16. juni 2015 vedtok Stortinget enstemmig: 'Stortinget ber regjeringa gjennomføre en helhetlig offentlig utredning (NOU) av palliasjonsfeltet, med bredt sammensatt representasjon fra ulike fagmiljøer, og hvor barnepalliasjon er en del av arbeidet.'

Når forventes det at dette utvalget settes ned og kan påbegynne sitt arbeid?»

Statsråd Bent Høie [11:54:15]: Arbeidet med å følge opp Stortingets anmodning om å nedsette et utvalg som skal gjennomføre en helhetlig offentlig utredning, er i prosess i Helse- og omsorgsdepartementet. Oppfølgingen av Stortingets vedtak har høy prioritet og vil bli gjennomført så raskt det lar seg gjøre.

Freddy de Ruiter (A) [11:54:32]: Både miljøet og en del av oss er litt urolig for tidsbruken her, og derfor vil jeg gjerne utfordre statsråden enda mer når det gjelder tidsbruken. Er det realistisk å se for seg at utvalget i hvert fall blir satt ned og kommer i arbeid før sommeren?

Presidenten: Statsråd Sanner, nei, statsråd Høie – rett skal være rett.

Statsråd Bent Høie [11:54:59]: Det hjertet er fullt av, renner munnen over med.

Presidenten: Ja, sånn er det.

Statsråd Bent Høie [11:55:04]: Vi jobber nå veldig konkret med dette arbeidet, så vi kommer til å innfri det vedtaket så raskt som mulig.

Freddy de Ruiter (A) [11:55:15]: Jeg vet ikke om jeg skal være beroliget over svaret fra Høie eller ikke. Jeg vil bare gjenta at det er store forventninger i miljøet og blant politikerne her på huset om at dette arbeidet blir iverksatt raskt, og at det blir en bred og ordentlig representasjon fra de ulike miljøene. Det er heller ikke til å stikke under stol at det har vært visse komplikasjoner med dialogen, f.eks. mellom Helsedirektoratet og en del av organisasjonene her. Kan statsråden også forsikre meg om at det følges opp, det med den brede representasjonen?

Statsråd Bent Høie [11:55:59]: Ja, vi jobber med et veldig godt mandat, men også med en god og bred sammensetning av dette utvalget nettopp for å følge opp det som er Stortingets ønske, og det har jeg prioritert hos oss nå.