Stortinget - Møte torsdag den 15. juni 2023

Dato: 15.06.2023
President: Masud Gharahkhani
Dokument: (Innst. 489 S (2022–2023))

Søk

Innhald

Sak nr. 9 [12:56:49]

Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om statsrådets protokoller for tidsrommet 1. juli–31. desember 2022 (Innst. 489 S (2022–2023))

Talarar

Presidenten []: Etter ønske fra kontroll- og konstitusjonskomiteen vil presidenten ordne debatten slik: 5 minutter til hver partigruppe og 5 minutter til medlemmer av regjeringen.

Videre vil det – innenfor den fordelte taletid – bli gitt anledning til inntil seks replikker med svar etter innlegg fra medlemmer av regjeringen, og de som måtte tegne seg på talerlisten utover den fordelte taletid, får en taletid på inntil 3 minutter.

Peter Frølich (H) [] (komiteens leder): Kontroll- og konstitusjonskomiteen har rutinemessig behandlet statsrådets protokoller for forrige halvår, nærmere bestemt fra 1. juli til 31. desember 2022. Som vanlig er det ikke de store debattene rundt denne gjennomgangen, men det er likevel en viktig kontrollfunksjon som det er tillagt Stortinget og denne komiteen å gjennomføre. Vi ser på dissenser, benådningssaker, forskrifter og embetsutnevnelser. I disse sakene har det ikke vært noen særskilte merknader.

Det er likevel skrevet en merknad som gjelder beslutningen i statsråd 21. oktober 2022 om å godkjenne kapitalforhøyelse av statlig lån til Statskog og tilhørende proposisjon i forbindelse med statens kjøp av Meraker Brug. Da denne saken var til behandling i Stortinget i høst, var det flere medlemmer i næringskomiteen som hadde en rekke spørsmål om beslutningsgrunnlaget. De fikk ikke tilstrekkelig svar på de spørsmålene. Derfor sendte kontrollkomiteen brev og etterspurte noe av det samme. Det har vi etter hvert fått. Det er likevel gjort sånn at vi nå løfter undersøkelsen av den saken ut av statsrådets protokoller og viderefører det, slik at denne innstillingen kunne avgis og saken behandles her i dag.

Presidenten []: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 9.

Votering, sjå voteringskapittel