Stortinget - Møte tirsdag den 17. oktober 2023

Dato: 17.10.2023
President: Masud Gharahkhani

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:09:05]

    Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til NATOs parlamentariske forsamling (Innst. 20 S (2023–2024))

  • Sak nr. 2 [10:09:16]

    Interpellasjon fra representanten Trond Helleland til samferdselsministeren: «Ekstremværet «Hans» og det påfølgende styrtregnet på Østlandet har fått store konsekvenser. Selv om klimatilpasning er et prioritert område i virksomhetenes samfunnssikkerhetsarbeid, virker det ikke som at man har hatt gode nok planer på plass som for eksempel å sikre at man raskt kan gjenopprette framkommelighet etter driftsstans. Vi er også avhengige av at koordineringen mellom etater og ulike forvaltningsnivåer fungerer godt når hendelser inntreffer. Hva vil statsråden gjøre for å sikre oss bedre før neste naturhendelse?»

  • Sak nr. 3 [11:11:32]

    Interpellasjon fra representanten Sofie Marhaug til olje- og energiministeren: «Det er nå to år siden Høyesterett konkluderte med at vindkraftverkene på Storheia og Roan krenker reindriftssamene på Fosens menneskerettigheter. Sannhets- og forsoningskommisjonen skriver i sin rapport at den manglende oppfølgingen av Fosendommen setter samers «tillit til samfunnsinstitusjoner under press», noe også demonstrasjonene i Oslo vinteren 2023 viste. Et rimelig rettsstatsprinsipp er at regjeringen ikke overkjører en dom i Høyesterett. Kan statsråden leve med at regjeringens energipolitikk truer tilliten til rettsstaten?»

  • Referatsaker

  • Voteringer

Møtet slutt kl. 15.02.