Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Bedre informasjon og rettigheter til reisende

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til tre rettsakter fra Europakommisjonen som skal sikre bedre informasjon og rettigheter til reisende.

Europakommisjonen la 29. november fram tre rettsakter som skal sikre bedre informasjon og rettigheter til reisende. Dette omfatter:

Kommisjonen viser i sin pressemelding til at endringene kommer blant annet som følge av erfaringene med Covid-19-pandemien og konkursen til reisebyrået Thomas Cook i 2019. Blant annet foreslås det å klargjøre rettigheter knyttet til erstatning for reiser med ulike transportmidler eller flyreiser som er bestilt via en agent, slik at reisende er bedre beskyttet ved kanselleringer. Retten til informasjon ved forsinkelser eller kanselleringer foreslås styrket. Det foreslås også å styrke rettighetene til reisende som har nedsatt funksjonsevne. Forslagene er nærmere omtalt i Stortingets EU/EØS-nytt 7. desember 2023.

Forslagene er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslagene er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 12.12.2023 15:38

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: