Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Kommunikasjonsverndirektivet: Unntaksbestemmelser ved bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn på nett

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om forlengelse av unntaksbestemmelser i kommunikasjonsverndirektivet knyttet til bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn på nett.

Europakommisjonen la 30. november fram forslag til en forordning som vil medfører forlengelse av unntaksbestemmelser i kommunikasjonsverndirektivet knyttet til bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn på nett. De nåværende unntaksbestemmelsene utløper 3. august 2024. Kommisjonen viser i forslaget til de pågående forhandlingene mellom Europaparlamentet og Rådet om en ny forordning som skal forebygge og bekjempe seksuelt misbruk av barn. Det er usikkert når disse forhandlingene vil sluttføres og når denne nye forordningen eventuelt trer i kraft. Det foreslås derfor at de gjeldende unntaksbestemmelsene videreføres til 3. august 2026.

Forslaget er til behandling i Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Justis- og beredskapsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 12.12.2023 16:02

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: