Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Reform av EUs legemiddellovgivning

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til to rettsakter fra Europakommisjonen med forslag om endringer i EUs legemiddellovgivning.

Europakommisjonen la 26. april fram forslag om endringer i EUs legemiddellovgivning. Dette omfatter forslag til et direktiv med fellesskapsregler for legemidler til mennesker og forslag til en forordning om fastsettelse av EU-prosedyrer for godkjenning og tilsyn med legemidler til mennesker og fastsettelse av regler for Det europeiske legemiddelbyrået. De to forslagene vil endre to gjeldene forordning og oppheve fem andre rettsakter. Sammen med de to rettsaktene la Kommisjonen fram en strategi for reform av legemiddellovgivningen og tiltak mot antimikrobiell resistens og forslag til en rådsrekommandasjon om opptrapping av EUs tiltak for å bekjempe antimikrobiell resistens. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet med reformen er mer tilgengelige, prisoverkommelige og innovative legemidler. Reformen er nærmere omtalt i Stortingets EU/EØS-nytt 2. mai i år.

Forslagene er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 27.06.2023 15:11

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: