Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Kongelig visitt med omvisning

Både den økonomiske situasjonen i Europa og kvinners deltakelse i arbeidslivet var tema da stortingspresidenten hadde møte med det nederlandske kongeparet i Stortinget.

Stortingspresident Dag Terje Andersen, HM kong Willem-Alexander og HM dronning Máxima av Nederland. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Onsdag 2. oktober er HM kong Willem-Alexander og HM dronning Máxima av Nederland på offisielt besøk i Norge.

Etter et besøk på Slottet var Stortinget neste punkt på programmet. Her hadde stortingspresidenten en samtale på sitt kontor der flere aktuelle temaer ble diskutert.

Europeisk økonomi var samtaletema

– Mesteparten av tiden ble brukt til å snakke om den økonomiske situasjonen i Europa og kvinners deltakelse i arbeidslivet, forteller stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap).

Besøket til det nederlandske kongeparet er et av flere introduksjonsbesøk til europeiske land, som paret gjennomfører etter innsettelsen i april i år.

Omvisning i stortingssalen

Før møtet tok stortingspresidenten det ferske kongeparet med på en liten omvisning i stortingssalen.

– Jeg har tidligere møtt daværende dronning Beatrix av Nederland, og det var hyggelig å få ta imot kongeparet som nå sitter på tronen. Norge og Nederland har tette forbindelser, ikke minst som handelspartnere, sier stortingspresidenten.

Det nederlandske kongeparet på stortingspresidentens kontor.  Det nederlandske kongeparet på stortingspresidentens kontor.

Sist oppdatert: 02.10.2013 15:04
: