Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Klassens grunnlov

Konkurransen «Klassens grunnlov» inviterer landets klasser på ungdomstrinnet til å skrive sitt eget forslag til grunnlov. Klassen med det beste forslaget vinner en klassetur til Oslo og Stortinget.

Stortingssalen: Arbeid pågår!

I 2014 vil det avholdes en rekke arrangementer over hele landet for å feire at det er 200 år siden Norges grunnlov ble skrevet og vedtatt av riksforsamlingen på Eidsvoll. Det skal legges spesiell vekt på tiltak som kan skape deltakelse, medvirkning og engasjement hos barn og unge, som er jubileets viktigste målgruppe.

Med konkurransen «Klassens grunnlov» ønsker Stortinget å engasjere landets klasser på ungdomstrinnet i spørsmål knyttet til Grunnlovens utforming og innhold. Et helt sentralt tema for grunnlovsjubileet skal være demokratiets betydning og utfordringer i vårt samfunn. Noen av utfordringene er vi vant til å tenke på i det daglige, andre reflekterer vi sjelden over. Grunnlovsjubileet skal innebære refleksjon, kritikk og debatt rundt et stort mangfold av politiske temaer.

I løpet av høsten og vinteren ønsker vi å høre fra flest mulig skoleklasser hvordan Grunnloven ville sett ut hvis de hadde fått bestemme. Vi håper arbeid med temaer som demokrati, maktfordeling og menneskerettigheter kan danne grunnlaget for klassens eget forslag til grunnlov.

Mer informasjon om konkurransen.

Sist oppdatert: 15.10.2013 15:34
: