Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Michael Tetzschner understreket utdanning og infrastruktur

Visepresident i Nordisk råd Michael Tetzschner (H) deltok i Barentsrådets utenriksministermøte i Tromsø 29. oktober. Han orienterte ministrene om konklusjonene fra Barentsparlamentarikerkonferansen som fant sted i Harstad i april i år.

Michael Tezschner, visepresident i Nordisk råd. Foto: Stortinget.

I forbindelse med at Norge avslutter formannskapsperioden i Barentsrådet var det utenriksminister Børge Brende som ledet rådets utenriksministermøte.

Tetzschner la i sitt innlegg vekt på utdanning og infrastruktur som viktige satsningsområder for bærekraftig økonomisk utvikling i Barentsregionen. Han oppfordret til å satse på studentutveksling og aktiviteter som binder folk sammen på tvers av landegrensene, spesielt gjennom å legge tilrette for NGO-samarbeid. Utdanning og kompetanse styrker den menneskelige ressursen i regionen.
 
Parlamentarikerkonferansen i Harstad la vekt på at den foreslåtte transportplanen for Barentsregionen ville være avgjørende for å forberede de nye transportrutene som åpnes opp med issmeltingen. Infrastruktur som knytter regionen sammen også mellom øst og vest vil måtte bygges opp.

Sist oppdatert: 29.10.2013 13:48
: