Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Presidenten besøkte prosjekter for fremtiden

Utviklingen av Langa Quarter utenfor Cape Town og et innblikk i Field Band Foundation ga stortingspresident Olemic Thommessen innsikt i prosjekter som er med å forme fremtiden i Sør-Afrika.

Tony Elvin viser presidenten bydelen Langa Quarter. Foto Hetty Zantman.

– Langa Quarter ga oss gode eksempler på hvordan folk starter bedrifter i sine egne hjem. Med det enkleste utgangspunkt vokser det frem kafeer, gallerier, marked, overnatting og kulturbedrifter, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Stortingspresidenten ble vist rundt av prosjektleder for Langa Quarter, Tony Elvin, som leder arbeidet med å forvandle den tidligere svarte bydelen til en bærekraftig turistmagnet. Omvisningen ble avsluttet ved at presidenten åpnet prosjektet bydelskafé.

Musikk for livet

I området Cloetesville utenfor Cape Town har Field Band Foundation (FBF) sørget for et livlig korpsmiljø i over ti år. Siden 1999 har Norges Musikkorps Forbund samarbeidet med FBF, et samarbeid som ble formalisert i 2001. Siden da har samarbeidet blitt finansiert av Fredskorpset. Blant dem som kom ned på starten av 2000-tallet var Siv Stundal, som fremdeles bor i Sør-Afrika.

Skolekorpsets blåsere møtte presidenten, og inne i skolens aula fremførte korpsmedlemmene en livlig konsert, som avsluttet med at presidenten selv og flere av de andre gjestene deltok.

– Vi ser at musikken gir ungdommene en fantastisk glede. Her strutter det av energi, spilleglede og innsatsvilje. Dette er læring for livet, det gir sosial trygghet, glede i fellesskapet med andre elever, engasjement, mestringsfølelse og varige nettverk, sier Olemic Thommessen.

Sist oppdatert: 28.02.2014 14:22
: