Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets forhold til Malermester Harald Askautrud

Malermester Harald Askautrud er kommet i søkelyset fordi flere av firmaets underleverandører er dømt eller mistenkt for økonomisk kriminalitet. Selv om ingen av disse underleverandørene er benyttet i arbeidene på Stortinget, skjerper Stortinget kontrollen med firmaets underleverandører.

Som Aftenposten skriver 26. mars, har Stortinget inngått en avtale med Malermester Harald Askautrud AS. Firmaet har, ifølge Aftenposten, benyttet seg av fem underleverandører som enten er dømt eller siktet/mistenkt for grov økonomisk kriminalitet.

Skjerper kontrollen

At dette malerfirmaet har underleverandører som har begått eller er siktet/mistenkt for økonomisk kriminalitet var ikke kjent for Stortingets administrasjon før nå.

Ingen av disse underleverandørene er imidlertid benyttet i forbindelse med arbeider på Stortinget. Som en følge av opplysningene vil Stortinget skjerpe kontrollen med arbeidskraften til firmaet, ikke minst bruken av underentreprenører.

Har rammeavtale

Stortinget inngikk avtalen med Malermester Harald Askautrud i 2012. Dette er en rammeavtale som løp frem til utgangen av 2014. Den er siden blitt utvidet med et år, frem til januar 2015. Verdien for hele kontraktsperioden er anslått til mellom 12 og 15 millioner kroner.

Arbeidene gjelder maler- og tapetseringsarbeider, og blant oppdragene de har utført er arbeid i forbindelse med rehabilitering av vinduer, malearbeider i nytt møterom og annet vedlikehold.

Sist oppdatert: 28.03.2014 10:20
: