Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingets ombudsmenn takkes av

I løpet høsten 2013 og vinteren 2014 har Stortinget utnevnt både ny sivilombudsmann, ny riksrevisor og ny ombudsmann for Forsvaret.

I løpet av kort tid har Stortinget dermed utnevnt nye tillitsmenn til tre av fire kontrollorganer, som er underlagt Stortinget.

Sivilombudsmann Arne Fliflet avslutter sine oppgaver før sommeren, Jørgen Kosmo var riksrevisor fram til før jul i fjor og ombudsmannen for Forsvaret, Kjell Arne Bratli, hadde sin siste offisielle dag som ombudsmann for Forsvaret ved årsskiftet.

Tre av Stortingets ombudsmenn ble tirsdag 25. mars høytidelige takket for innsatsen av presidentskapet. F.v.: Kenneth Svendsen (2. visepresident), Kjell Arne Bratli, Ingjerd Schou (4. visepresident), Jørgen Kosmo, Marit Nybakk (1. visepresident), Arne Fliflet og Olemic Thommessen (stortingspresident).Tre av Stortingets ombudsmenn ble tirsdag 25. mars høytidelige takket for innsatsen av presidentskapet. F.v.: Kenneth Svendsen (2. visepresident), Kjell Arne Bratli, Ingjerd Schou (4. visepresident), Jørgen Kosmo, Marit Nybakk (1. visepresident), Arne Fliflet og Olemic Thommessen (stortingspresident).

– Et privilegium

Sivilombudsmannen oppgave er å passe på at innbyggerne blir behandlet rettmessig av offentlige myndigheter.

– Dette har vært et spennende og viktig verv å inneha, sier snart eks-sivilombudsmann, Arne Fliflet, som også trekker fram det internasjonale samarbeidet med tilsvarende kontrollorganer i andre land.

– Gjennom dette har jeg lært mye, og jeg har forhåpentligvis også bidratt med norske erfaringer, sier han.

Fliflet har vært sivilombudsmann siden 1990.

Ombudsmannen for Forsvaret har som oppgave å sørge for at ingen blir urettmessig behandlet mens de tjenestegjør i Forsvaret. Kjell Arne Bratli, som har hatt vervet siden 2006, forteller at noe av det som har gjort sterkest inntrykk er alle besøk han har gjennomført hos de norske styrkene i utlandet.

– Det er et privilegium å få være tillitsvalgt. Et viktig verv i en organisasjon med mange dyktige folk, oppsummerer Kosmo, som ble utnevnt til riksrevisor i 2005. Riksrevisjonens oppgave er å passe på at statens midler og verdier forvaltes på en forsvarlig måte.

Takket av presidentskapet

Alle de tre ombudsmennene var samlet tirsdag 25. mars for å bli takket for innsatsen av Stortingets presidentskap.

Aage Thor Falkanger er valgt til ny sivilombudsmann, Roald Linaker er valgt til ombudsmann for Forsvaret og Per-Kristian Foss er allerede i gang i jobben som riksrevisor.

Sist oppdatert: 26.03.2014 14:56
: