Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortingspresidenten møtte menneskerettighetsforkjempere

Vilkårene for demokrati og menneskerettigheter i Russland, Armenia, Aserbajdsjan og Hviterussland sto på dagsordenen under møtet, som fant sted den 13. november.

Stortingspresidenten i samtale med menneskerettighetsforkjempere. Foto: Stortinget.

Stortingspresident Olemic Thommessen ble fortalt at utviklingen ikke går i riktig retning når det gjelder frivillige organisasjoners mulighet til å drive opplysningsarbeid. I flere av de nevnte landene er det innført lover som vanskeliggjør organisasjonenes drift, og de som engasjerer seg i demokratiarbeid løper risiko for å komme i myndighetens søkelys. Andre betydelige problemer omfatter diskriminering av seksuelle minoriteter og valggjennomføring som ikke oppfyller internasjonale standarder.
 
– Det er viktig med økt oppmerksomhet om utfordringene menneskerettighetsforkjemperne står overfor. Her har Norge og norske politikere en rolle å spille, sa Maria Dale, leder av Menneskerettighetshuset i Oslo.
 
Stortingspresidenten sa han så frem til ytterligere kontakt med Menneskerettighetshuset i tiden fremover.
 
Huset står i spissen for Human Rights House Network, som har kontorer i en rekke land, hovedsakelig i det østlige Europa. En viktig oppgave er å støtte lokale menneskerettighetsforkjempernes slik at de får økt anerkjennelse, beskyttelse og innflytelse på utviklingen i sine land.

Sist oppdatert: 14.11.2013 09:36
: