Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Nordisk råds delegasjon i møte med visepresident Edelgard Bulmahn. Foto: Deutscher Bundestag/Achim Melde

Nordisk råds delegasjon i møte med visepresident Edelgard Bulmahn. Foto: Deutscher Bundestag/Achim Melde

Forsterket nordisk–tysk kontakt

En delegasjon fra Nordisk råd og politikere fra den tyske Forbundsdagen møttes i Berlin for å utveksle erfaringer og diskutere aktuelle politiske utfordringer i Europa.

– Tyskland er en viktig del av den europeiske motor og en sentral partner for de nordiske land. Et fordypet og forsterket samarbeid er derfor viktig for oss alle. Dertil kommer store felles utfordringer som migrasjonsstrømmer og flyktninger og intern og ekstern sikkerhet. For oss i Norden er det viktig å forsterke våre bånd til Tyskland, økonomisk, sikkerhets- og forsvarsmessig. I våre møter i Berlin kom det fram at det finnes en tilsvarende interesse fra Forbundsdagens side, kunne Michael Tetzschner og Rigmor Andersen Eide konstatere.

Delegasjonen fra Nordisk råd – som ble ledet av Nordisk råds president Henrik Dam Kristensen fra Danmark – besøkte det felles nordiske ambassadekomplekset, og hadde møter med de nordiske ambassadører, før møtene i Forbundsdagen, der man først møtte visepresident Edelgard Bulmahn, og senere medlemmer av Forbundsdagens europakomité og utenrikskomiteen.

Sist oppdatert: 29.02.2016 10:56
: