Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Stortingets direktør Kyrre Grimstad og Oslos ordfører Marianne Borgen

Stortingets direktør Kyrre Grimstad og Oslos ordfører Marianne Borgen. Foto: Stortinget.

Stortinget er Miljøfyrtårn-sertifisert

26. mai mottok direktøren det synlige beviset på at Stortinget gjør en innsats for miljøet, da Oslos ordfører Marianne Borgen kom på besøk for å overrekke Miljøfyrtårn-diplomet.

– Vi skal være stolte av denne sertifiseringen! Den er et bevis på det gode arbeidet som er gjort på miljøområdet de siste årene. Sertifiseringen gir også inspirasjon til å fortsette arbeidet med mer miljøvennlige innkjøp, lavere energiforbruk, bærekraftig eiendomsforvaltning, mindre matsvinn, bedre kildesortering og mer gjenbruk. Å jobbe for en stadig mer miljøvennlig drift skal være en gjennomgripende føring i vår strategi, planlegging og utvikling, og for hvordan vi handler i arbeidshverdagen, sier Stortingets direktør Kyrre Grimstad. 
 
Her er noen av tiltakene som er gjennomført:

  • Stortinget har over flere år arbeidet med ulike tiltak for å gjøre driften mer miljøvennlig, og for eksempel er både Stortingets renholdstjeneste og trykkeri miljømerket Svanen.
  • Som forvalter av viktige kulturhistoriske verdier er det å ta vare på bygninger, inventar og møbler en godt etablert praksis. Den senere tid har dette fått en enda høyere prioritet, og ved innredning av ombygde lokaler i Akersgata 21 ble det lagt vekt på gjenbruk.
  • Administrasjonen har over tid arbeidet med å øke sorteringsgrad på avfallet og å minske total avfallsmengde. I stortingsrestauranten har reduksjon av matsvinn høy prioritet, og matsvinnet ble i 2022 redusert med 13 prosent fra 2019-nivå.

Les mer gjennomførte tiltak og vedtatte miljømål.

 

840_reparasjon_stoler_kok.jpgDriftstekniker Wei-Hung Kok redder kontorstoler fra en tidlig pensjonisttilværelse. Foto: Stortinget.

 



840_husokonomseksjonen_foto_stortinget.jpgI 2022 ble renholdstjenesten på Stortinget Svanemerket. Nå kan de også smykke seg med Miljøfyrtårn-sertifisering. Foto: Stortinget.

 

840_kokker_kafeteriaseksjonen.jpgDe ansatte i stortingsrestauranten har dokumentert at de tilfredsstiller Miljøfyrtårns krav til kantiner. Et av de viktigste miljøtiltakene de arbeider med, er å redusere mengden mat som kastes. Foto: Stortinget.

Sist oppdatert: 26.05.2023 14:58
: