Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Parlamentarikermøte om Arktis på Svalbard

Pressemelding

Morten Høglund (FrP) leder 3.–5. juni møter på Svalbard i Den arktiske parlamentarikerkomiteen. På dagsorden står bl.a. drøftelser av Kiruna-erklæringen som nylig ble vedtatt av Arktisk råd. 


Andre temaer som vil bli behandlet av de deltakende komitémedlemmene fra Norge, Canada, Danmark, Finland, Russland, Sverige og EU-parlamentet, er økonomisk utvikling, kapasitetsbygging og utdannelse i arktiske områder. En vil i tillegg diskutere hvem som skal overta lederskapet i komiteen når Høglund fratrer i slutten av september. Oppholdet omfatter også møte med Sysselmannens kontor i Longyearbyen og et besøk til Ny-Ålesund, hvor det blir orienteringer ved internasjonale værforskere, Norsk polarinstitutt og Kartverket.


– Arktis er høyt oppe på den nasjonale agendaen i mange land, noe vi med all tydelighet så under Arktisk råds møte i Kiruna 15. mai. Det er viktig at også vi på parlamentarikersiden bidrar til å fremme kunnskap og godt samarbeid om sentrale problemstillinger. Et bedre sted for slike drøftelser enn Svalbard finnes neppe, uttaler Høglund.


Øvrige norske representanter som deltar er Eirik Sivertsen (A), Henning Skumsvoll (FrP), Ingalill Olsen (A) og Line Henriette Hjemdal (KrF).

Kontakt:

Bjørnar Dahl Hotvedt, tlf: 40 29 17 12

Sist oppdatert: 30.05.2013 11:47
: