Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Fredsprisvinnerens besøk til Stortinget 11. desember

Pressemelding.

Når vinneren av Nobels fredspris kommer til Stortinget onsdag 11. desember inviteres både representanter, ansatte og media til å overvære samtalen mellom vinneren, representert ved generalsekretær i OPCW Ahmet Üzümcü, stortingspresident Olemic Thommessen og lederen av utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt. Samtalen i vandrehallen tilbys som pool-produksjon.


Tradisjonen tro kommer vinneren av Nobels fredspris til Stortinget for å ha samtaler med stortingspresidenten og utenriks- og forsvarskomiteen. I år vil imidlertid samtalen mellom presidenten og komiteen, representert ved komitélederen, finne sted i vandrehallen.

– I år vil vi åpne dørene til Stortinget og dele møtet med prisvinneren med offentligheten. Jeg er opptatt av hvilken rolle Stortinget og vi som folkevalgte spiller i arbeidet med å utrydde kjemiske våpen og nedrustning generelt, og ser frem til å ha en åpen samtale med Ahmet Üzümcü om disse spørsmålene, sier stortingspresidenten.


Praktisk informasjon


Kjøreplan

09.45: Frist for oppmøte.
10.00: Ankomst Løvebakken.
10.05: Foto-pool i salen, der delegasjonen som representerer fredsprisvinneren møter utenriks- og forsvarskomiteen. Her signeres protokollen.
10.15: Samtalen i vandrehallen (pool-sendingen) starter.

Adgang

Presselosjens medlemmer går inn på vanlig måte.
Journalister og fotografer som ikke er medlem av Stortingets presselosje må akkrediteres på forhånd. Send e-post til jorunn.nilsen@stortinget.no innen tirsdag 10.12. 


TV-signaler

Samtalen i vandrehallen tilbys som pool-produksjon til alle medier som ønsker det. NRK er pool-produsent. Christian Borch fra NRK vil være moderator under samtalen.
For norske medier er kontaktperson i NRK Jan Georg Vedeler, tlf. 23 04 99 24
For internasjonale medier er kontaktperson i NRK ved Hilde Zwaig Kolstad, tlf. +47 984 49 294


Stortingets kontaktperson i forbindelse med TV-produksjonen er Thomas Andresen, tlf. 41 51 92 62.


Bilder tatt av Stortingets fotograf legges ut på flickr etter seansen i vandrehallen til fri benyttelse mot kreditering: www.flickr.com/stortinget

Pressekontakter, Stortinget

Jorunn Nilsen, kommunikasjonsrådgiver, tlf. 938 98 200
Silje Bergum Kinsten, presidentens rådgiver, tlf. 930 01 854

Sist oppdatert: 06.12.2013 15:14
: