Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Beslutninger fra presidentskapets møte 16. mai 2018

Ukeprogram for uken 20.–25. mai 2018

Beslutning:
Godkjennes.

Langtidsprogram (nr. 25)

Beslutning:
Godkjennes.

Innstilling fra Stortingets presidentskap om endring i Stortingets forretningsorden – deltakelse i lukkete høringer (2017/3494) (Off.)

Beslutning:
Innstillingen avgis i samsvar med fremlagt utkast.

Revidert fremdriftsplan for arbeidet med ny sikkerhetslov (2018/492) (Off.)

Beslutning:
1. Administrasjonen legger i september 2018 frem en første tilråding for presidentskapet om hvilke deler av loven og forskriftene til loven som ikke bør gjelde for Stortinget og organer for Stortinget, og behovet for særlige tilpasninger av lovens regler.

2. Det sendes et brev til Riksrevisjonen, Sivilombudsmannen, EOS-utvalget, Ombudsmannen for Forsvaret og Nasjonal institusjon for menneskerettigheter, hvor de fem organene orienteres om den videre prosessen. Organene kontaktes på nytt med konkrete frister for innspill til det videre arbeidet når utkast til forskrifter foreligger.

Kommisjonen for å gjennomgå forskningspolitikk og urett overfor samer og kvener/norskfinner (fornorskingskommisjonen) – nytt utkast til mandat (2017/3219) (Off.)

Beslutning:
1. Presidentskapet ga sin tilslutning til revidert utkast til mandat for kommisjonen for å gjennomgå fornorskingspolitikk og urett overfor samer og kvener/norsk-finner.

2. Utkastet oversendes Sametinget, Norske Kveners Forbund, Kvenlandsforbundet og Norsk-finsk forening, som grunnlag for drøftelser i presidentskapets møte med disse den 24.5.2018.

Vedrørende henvendelse fra MDG om miljøstrategi (2018/583) (Off.)

Beslutning:
Brevet fra MDGs stortingsgruppe besvares i samsvar med utkast i notatet.

Enkelte saker behandlet i møtet kan være unntatt offentlighet. Listen vil derfor ikke nødvendigvis gi en fullstendig oversikt over alle beslutninger fattet i møtet. 

Les om beslutninger i presidentskapet.

Stortingets presidentskap.

Sist oppdatert: 07.01.2022 16:57
: