Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fra stortingsrepresentantene Gunvald Ludvigsen, André N. Skjelstad og Lars Sponheim om styrking av pårørande sine rettar i situasjonar der det oppstår usemje mellom pårørande og medisinskfagleg personell om å halde fram eller avslutte livsnødvendig behandling

Dokument nr. 8:33 (2005-2006), Innst. S. nr. 140 (2005-2006)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Forslag frå André N. Skjelstad, Gunvald Ludvigsen, Lars SponheimSaka er behandla i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (V)Tilråding levert 09.05.2006Innst. S. nr. 140 (2005-2006)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har med røystene til Arbeidarpartiet, Høgre, Sosialistisk Venstreparti, Kristeleg Folkeparti og Senterpartiet vedteke at eit framlegg frå stortingsrepresentantane Gunvald Ludvigsen, André N. Skjelstad og Lars Sponheim om styrking av pårørande sine rettar i situasjonar der det oppstår usemje mellom pårørande og medisinskfagleg personell om å halde fram med eller avslutte livsnødvendig behandling, vert lagd ved protokollen. Bakgrunnen for vedtaket er at statsråd Sylvia Brustad i eit brev til helse- og omsorgskomiteen uttalar at ho vil sjå nærare på om den ordninga som ein har i dag, kan betrast. Framstegspartiet og Venstre røysta for eit framlegg om å lovfeste at pårørande skal ha rett til ei fornya vurdering i slike høve.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 09.05.2006

    Behandla i Stortinget: 15.05.2006