Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Gunvald Ludvigsen, André N. Skjelstad og Lars Sponheim om styrking av pårørande sine rettar i situasjonar der det oppstår usemje mellom pårørande og medisinskfagleg personell om å halde fram eller avslutte livsnødvendig behandling

Dokument nr. 8:33 (2005-2006), Innst. S. nr. 140 (2005-2006)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra André N. Skjelstad, Gunvald Ludvigsen, Lars SponheimSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (V)Innstilling avgitt 09.05.2006Innst. S. nr. 140 (2005-2006)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har med røystene til Arbeidarpartiet, Høgre, Sosialistisk Venstreparti, Kristeleg Folkeparti og Senterpartiet vedteke at eit framlegg frå stortingsrepresentantane Gunvald Ludvigsen, André N. Skjelstad og Lars Sponheim om styrking av pårørande sine rettar i situasjonar der det oppstår usemje mellom pårørande og medisinskfagleg personell om å halde fram med eller avslutte livsnødvendig behandling, vert lagd ved protokollen. Bakgrunnen for vedtaket er at statsråd Sylvia Brustad i eit brev til helse- og omsorgskomiteen uttalar at ho vil sjå nærare på om den ordninga som ein har i dag, kan betrast. Framstegspartiet og Venstre røysta for eit framlegg om å lovfeste at pårørande skal ha rett til ei fornya vurdering i slike høve.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 09.05.2006

    Behandlet i Stortinget: 15.05.2006