Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i arbeidsmiljøloven mv. (tiltak for å bekjempe arbeidslivskriminalitet)

Prop. 153 L (2020-2021), Innst. 520 L (2020-2021), Lovvedtak 161 (2020-2021)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Opplysningar om ikrafttreding finn du nedst i høgre kolonne.

Lovforslag frå Arbeids- og sosialdepartementetSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenTilråding levert 20.05.2021Innst. 520 L (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt endringer i straffeloven, arbeidsmiljøloven, lov om obligatorisk tjenestepensjon og allmenngjøringsloven som tiltak for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Følgende er vedtatt: - En ny bestemmelse i straffeloven som skal gi grunnlag for straff for såkalt «lønnstyveri». - Å høyne strafferammen i arbeidsmiljøloven som gjelder arbeidsgivers ansvar for brudd på lovens straffesanksjonerte bestemmelser, innføre straffansvar for brudd på lov om obligatorisk tjenestepensjon samt en presisering i allmenngjøringsloven som klargjør at arbeidsmiljømyndighetene har full påleggskompetanse etter loven. - En ny bestemmelse i arbeidsmiljøloven om at lønn og annen godtgjøring fra arbeidsgiver som den klare hovedregel skal utbetales via bank. Arbeidstilsynet skal her ha myndighet til å føre tilsyn. - En endring i arbeidsmiljøloven som skal gi Arbeids- og sosialdepartementet hjemmel til å fastsette forskrifter om en offentlig godkjenningsordning for bilbransjen.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 20.05.2021

    Behandla andre gang i Stortinget 10.06.2021