Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Resept for et sunnere Norge. Folkehelsepolitikken

St.meld. nr. 16 (2002-2003), Innst. S. nr. 230 (2002-2003)

Vedtak 466

Stortinget ber Regjeringen i sin oppfølging av Kvalitetsutvalgets innstilling vurdere hvordan skolen kan legge til rette for mer daglig fysisk aktivitet for elevene.

 

Vedtak 467

Stortinget ber Regjeringen vurdere om også fysioter­apeuter kan omfattes av å benytte livsstilstaksten, som blant annet gjelder muligheten for å foreskrive fysisk aktivitet.

 

Vedtak 468

Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at prosjektet "Miljøårsaker til type-1 diabetes" blir en del av den samlede folkehelseforskningen.

 

Vedtak 469

Stortinget ber Regjeringen om at kvinnehelse priori­teres i styringsdokumentet til helseforetakene.

 

Vedtak 470

Stortinget ber Regjeringen om at forskning på kvin­ners helse prioriteres, og at det legges til rette for en opptrappingsplan innenfor den samlede forskn­ingsinnsatsen på helseområdet.

 

Vedtak 471

St.meld. nr. 16 (2002-2003) Resept for et sunnere Norge - Folkehelsepolitikken – vedlegges protokollen.

 

Vedtak 472

Dokument nr. 8:18 (2002-2003) - forslag fra storting­srepresentantene Åslaug Haga, Kent Inge Stenberg Ryen og Rune J. Skjælaaen om å etablere en ordning med daglig utdeling av gratis frukt og grønt til alle elever i grunnskolen – vedlegges protokollen.

 

Vedtak 473

Stortinget ber Regjeringen utarbeide en handling­splan for økt fysisk aktivitet. Planen må omfatte konkrete tiltak på flere samfunnsområder. Partene i arbeidslivet må trekkes aktivt med i arbeidet. Det samme må Norges Idrettsforbund. Stortinget må på egnet måte holdes orientert om arbeidet.