Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Nedbygging av funksjonshemmende barriere

St.meld. nr. 40 (2002-2003), Innst. S. nr. 162 (2003-2004)

Vedtak 317

Stortinget ber Regjeringa kome attende til Stortinget med eit forslag om lovfesting av kommunale råd for menneske med nedsett funksjonsevne i løpet av 2004.

 

Vedtak 318

Stortinget ber Regjeringen sørge for at driftstilskud­det til funksjonshemmedes organisasjoner og tilskud­det til likemannsarbeid fortsatt skal opprettholdes som to separate tilskuddsordninger.

 

Vedtak 319

Stortinget ber Regjeringa fremme forslag som sikrer at kvalitetsreformen i høyere utdanning sikrer kvalitet og lik tilgjengelighet også for studenter med nedsatt funksjonsevne.

 

Vedtak 320

Stortinget ber Regjeringa sikre at studiefinansiering­sordningene ikke påfører studenter ekstra utgifter som er knytta til nedsatt funksjonsevne.

 

Vedtak 321

Stortinget ber Regjeringen om å utarbeide en han­dlingsplan for å øke funksjonshemmedes tilgjenge­lighet til transport, bygg, informasjon og andre viktige samfunnsområder. Planen må innholde klare tidsfrister for når ulike tiltak skal være gjennomført, samt en forp­liktelse fra statens side knytta til finansieringa av han­dlingsplanen.

 

Vedtak 322

Stortinget ber Regjeringa fremme en sak for Stort­inget om ordninga med brukerstyrt personlig assistanse der rettighetsfesting for brukerne, tjenestenes omfang og innhold samt ulike modeller for statlig medfinan­siering utredes. Saka legges frem for Stortinget i inneværende stortingsperiode.

 

Vedtak 323

St.meld. nr. 40 (2002-2003) - Nedbygging av funks­jonshemmende barrierer. Strategier, mål og tiltak i politikken for personer med nedsatt funksjonsevne – vedlegges protokollen.

 

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å fremme forslag om endringer i reglene for arbeids- og utdanningsreiser slik at personer som ellers fyller kravene for slike reiser, kan nyttiggjøre seg ordningen selv om det ikke eksisterer kollektivtilbud på den aktuelle strekningen.