Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Nedbygging av funksjonshemmende barriere

St.meld. nr. 40 (2002-2003), Innst. S. nr. 162 (2003-2004)

Vedtak 317

Stortinget ber Regjeringa kome attende til Stortinget med eit forslag om lovfesting av kommunale råd for menneske med nedsett funksjonsevne i løpet av 2004.

 

Vedtak 318

Stortinget ber Regjeringen sørge for at driftstilskud­det til funksjonshemmedes organisasjoner og tilskud­det til likemannsarbeid fortsatt skal opprettholdes som to separate tilskuddsordninger.

 

Vedtak 319

Stortinget ber Regjeringa fremme forslag som sikrer at kvalitetsreformen i høyere utdanning sikrer kvalitet og lik tilgjengelighet også for studenter med nedsatt funksjonsevne.

 

Vedtak 320

Stortinget ber Regjeringa sikre at studiefinansiering­sordningene ikke påfører studenter ekstra utgifter som er knytta til nedsatt funksjonsevne.

 

Vedtak 321

Stortinget ber Regjeringen om å utarbeide en han­dlingsplan for å øke funksjonshemmedes tilgjenge­lighet til transport, bygg, informasjon og andre viktige samfunnsområder. Planen må innholde klare tidsfrister for når ulike tiltak skal være gjennomført, samt en forp­liktelse fra statens side knytta til finansieringa av han­dlingsplanen.

 

Vedtak 322

Stortinget ber Regjeringa fremme en sak for Stort­inget om ordninga med brukerstyrt personlig assistanse der rettighetsfesting for brukerne, tjenestenes omfang og innhold samt ulike modeller for statlig medfinan­siering utredes. Saka legges frem for Stortinget i inneværende stortingsperiode.

 

Vedtak 323

St.meld. nr. 40 (2002-2003) - Nedbygging av funks­jonshemmende barrierer. Strategier, mål og tiltak i politikken for personer med nedsatt funksjonsevne – vedlegges protokollen.

 

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til Regjeringen å fremme forslag om endringer i reglene for arbeids- og utdanningsreiser slik at personer som ellers fyller kravene for slike reiser, kan nyttiggjøre seg ordningen selv om det ikke eksisterer kollektivtilbud på den aktuelle strekningen.