Brev fra Kultur- og kirkedepartementet v/statsråden til familie- og kulturkomiteen, datert 28. november 2008

St.prp. nr. 1 (2008-2009)

Det vises til brev fra Stortinget 26.11.2008 vedrørende status for Norsk Tippings engasjement på Fagernes.

I forbindelse med behandlingen av Ot.prp.nr 44(2002-2003), jf. Innst. S nr 124 (2002-2003) forutsatte et flertall i komiteen, alle unntatt medlemmene fra Fremskrittspartiet, at Norsk Tipping skulle tilrettelegge for spillrelatert virksomhet på Fagernes. I samsvar med dette har departementet bedt Norsk Tipping A/S starte opp arbeidet med å etablere virksomhet på Fagernes. Norsk Tipping har i den forbindelse bl.a. inngått avtale med Valdres Næringshage AS om leie av lokaler.

Departementet er nå blitt kjent med at Valdres Næringshage AS ønsker å disponere lokalene i næringshagen til virksomheter som gir bedre utvikling av næringshagen. Næringshagen har derfor overfor Norsk Tipping foreslått at det inngås avtale der forutsetningen om selskapets virksomhet på Fagernes bortfaller mot at Valdres Næringshage AS overtar alle rettigheter og forpliktelser i forbindelse med Norsk Tippings leieforhold i næringshagen. Vilkåret for avtalen er også at Norsk Tipping yter et bidrag til oppgradering av lokalene og eventuell annen kompensasjon.

Skulle Stortinget finne en slik løsning tilfredsstillende, har jeg for min del ingen innvendinger mot at en avtale med dette innholdet inngås.