Vedlegg 2

Komiteen har mottatt følgende brev fra Nærings- og energidepartementet, v/statsråden,datert 7. juni 1994:

« Ad. Dok.nr.8:49 (1993-1994)

       Det vises til telefaks fra Energi- og miljøkomiteen den 6. juni d.å. med følgende tilleggsspørsmål til forslaget fra stortingsrepresentantene Odd Roger Enoksen, Terje Riis Johansen, Børre Rønningen, Paul Chaffey, Solveig Sollie og Dag Jostein Fjærvoll om Regjeringen må sikre at omorganiseringsprosessen i Statkraft ivaretar en desentralisert struktur i selskapet:

       Hvor mange arbeidsplasser har Statkraft i Oslo?

       Hvilke funksjoner har disse arbeidsplassene?

Svar:

       Statkraft SF og de to datterselskapene Statkraft Anlegg AS og Statkraft Engineering AS har pr. i dag følgende antall ansatte ved hovedkontoret i Bærum:

Statkraft SF

175

Statkaft Anlegg AS

18

Statkraft Engineering AS

80

       Totalt har Statkraft SF omlag 800 ansatte. Totalt antall ansatte i Statkraft Engineering AS og Statkraft AS er pr. i dag henholdsvis 86 og i underkant av 200. De fleste av de ansatte i Statkraft Engineering AS er lokalisert ved hovedkontoret i Bærum. I Statkraft Anlegg AS er kun ledelsen i selskapet og sentrale stabsfunksjoner lokalisert ved hovedkontoret.

       De ansatte ved hovedkontoret i morselskapet Statkraft SF er tilknyttet følgende funksjoner:

Sentrale stabsfunksjoner 44
Sentral produksjonsvirksomhet 29
Markedsfunksjoner 40
Servicesenter og støttefunksjoner 62
  175

De sentrale stabene har blant annet ansvaret for organisasjons- og personalutvikling, konsernøkonomi, juridiske spørsmål og arbeidet med kvalitetssikring. Den sentrale produksjonsvirksomheten omfatter blant annet produksjonskoordinering og sentrale byggherre- og vedlikeholdsfunksjoner. Markedsfunksjonene inkluderer blant annet vanndisponering, analyse samt krafthandel innenlands og med utlandet. Servicesenter og støttefunksjoner omfatter blant annet foretakets informasjonssystemer, regnskap og lønn, grafisk/hustrykkeri og eiendomsforvaltning. »