Uttalelse fra sosialkomiteen

Komiteens utkast til innstilling har vært forelagt sosialkomiteen som i brev av 6. mars 2001 uttaler:

"Det vises til brev av 28.02.01 der justiskomiteen ber om sosialkomiteens uttalelse til utkast til innstilling til Dokument nr. 8:35 (2000-2001).

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet, Høyre og Senterpartiet, viser til merknadene i utkastet og har ingen ytterligere merknader.

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti viser til forslaget i Dokument nr. 8:35 (2000-2001), som lyder: "Stortinget ber Regjeringen ta initiativ til en lov som regulerer transseksuelles rettigheter." Dette medlem viser også til begrunnelsen for forslaget, som er gitt i dokumentet. Dette medlem er glad for at departementet vil vurdere en særlov på dette området, og dette medlem forventer, i tråd med forslagets intensjoner, at konsekvensene av departementets gjennomgang blir at Regjeringen fremmer forslag om en særlov. Dette medlem mener, med bakgrunn i den utryggheten transseksuelle har opplevd, hva angår bortfall av behandlingstilbud, at arbeidet med en slik særlov må skje innen rimelige tidsrammer, slik at Stortinget får seg forelagt et lovutkast i løpet av første halvdel av neste stortingsperiode."