2.1 Industritjeneste AS

Industritjeneste AS ble stiftet 7. februar 1966. Departementet eier 46,1 pst. av selskapet. De øvrige eierne er Oslo Kommune med 44,2 pst., Arbeids- og administrasjonsdepartementet med 7,3 pst. og Norsk Folkehjelp (Oslo og Akershus) med 2,4 pst.

Departementets oppfølging av økonomireglementet § 22

Justis- og politidepartementet, som forvalter statens interesser i selskapet, har ikke utarbeidet retningslinjer i henhold til økonomireglementet § 22. I brev av 29. mai 2002 opplyser departementet at slike retningslinjer er under utarbeidelse.

Saken vil bli fulgt opp av Riksrevisjonen i den videre kontrollen.

2.2 Komiteens merknader

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti, konstaterer at Justis- og politidepartementet, som forvalter av statens interesser i Industritjeneste AS, ikke har utarbeidet retningslinjer i henhold til økonomireglementets § 22 og forutsetter at forholdet omgående bringes i orden.

Komiteens medlemmer fra Høyre og Kristelig Folkeparti har merket seg at Justis- og politidepartementet i brev av 29. mai 2002 til Riksrevisjonen har opplyst at retningslinjer i henhold til økonomireglementet § 22 er under utarbeidelse.