6. Administrative og økonomiske konsekvenser

6.1 Sammendrag

Forslaga i meldingane vil ikkje innebere umiddelbare administrative konsekvensar. Departementet vil endre teleforskrifta § 4-6 i samsvar med vurderingane om å innføre ei plikt til å imøtekomme rimeleg førespurnad om tilgang frå virtuell operatør.

Forslaget om at det bør skje ei utlysing og tildeling av dei ledige konsesjonane for UMTS vil kunne gje inntekter til statskassa.

Forslaget om å gi 15 måneders utsettelse for de eksisterende konsesjonærene, Telenor Mobil og NetCom vil kunne ha store økonomiske konsekvenser for disse selskapene.

Det er vanskelig for staten å tallfeste denne besparelsen. Departementet mener likevel at det er hensiktmessig at Telenor Mobil og NetCom, skal kompensere staten for utsettelsen, fordi forslaget om utsettelse etter departementets oppfatning totalt sett vil gi en betydelig økonomisk gevinst for selskapene.

6.2 Komiteens merknader

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, viser til sine merknader under pkt. 4.2 og har ellers ingen merknader.