Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Lise Christoffersen, Eva Kristin Hansen, Per Rune Henriksen og Sverre Myrli, fra Fremskrittspartiet, Robert Eriksson, Kari Kjønaas Kjos og Kenneth Svendsen, fra Høyre, Martin Engeset, fra Sosialistisk Venstreparti, lederen Karin Andersen, fra Kristelig Folkeparti, Åse Gunhild Woie Duesund, fra Senterpartiet, Dagfinn Sundsbø og fra Venstre, André N. Skjelstad, viser til Dokument 8:62 (2005-2006) og til brev fra Samferdselsdepartementet av 10. mai og 30. mai 2006.

For komiteen er det en viktig målsetting å sikre funksjonshemmede full deltakelse og likestilling. Komiteen mener det i denne sammenheng er essensielt at personer med nedsatt funksjonsevne har tilgang på hjelpemidler som kan bidra til å kompensere for den enkeltes reduserte funksjonsevne.

Komiteen er kjent med at den bensindrevne rullestolen "Terrengen" er et viktig hjelpemiddel for flere funksjonshemmede. "Terrengen" er per juni 2006 imidlertid ikke godkjent som hjelpemiddel på linje med en rullestol med elektrisk motor. I brev av 30. mai 2006, jf. vedlegg, uttaler Samferdselsdepartementet at man er i dialog med andre departementer "med sikte på å finne en akseptabel løsning for den aktuelle gruppen". Komiteen synes dette er positivt.

Komiteen ber om at arbeidet prioriteres i departementene og om at de funksjonshemmedes organisasjoner konsulteres før den endelige konklusjon trekkes.

Komiteen foreslår på denne bakgrunn at dokumentet vedlegges protokollen.