II. Resultatet av kontrollen med forvaltningen av statens interesser i selskaper m.m. (selskapskontrollen)

1.1 Sammendrag

Riksrevisjonens kontroll for 2005 har omfattet 46 heleide aksjeselskaper, 37 deleide aksjeselskaper, 5 regionale helseforetak, 5 statsforetak, 4 selskaper organisert ved særskilt lov og 26 studentsamskipnader.

For 2005 har Riksrevisjonen funnet grunnlag for merknader til statsrådens forvaltning av statens interesser under Helse- og omsorgsdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet, Kunnskapsdepartementet og Samferdselsdepartementet.

1.2 Komiteens merknader

Komiteen viser til at Riksrevisjonen har kontrollert forvaltningen av statens interesser i 46 heleide aksjeselskaper, 37 deleide aksjeselskaper, 5 regionale helseforetak, 5 statsforetak, 4 selskaper organisert ved særskilt lov og 26 studentsamskipnader. Komiteen har merket seg at Riksrevisjonen har merknader til forvaltningen av statens interesser under Helse- og omsorgsdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet, Kunnskapsdepartementet og Samferdselsdepartementet. Dette er de samme departementene som Riksrevisjonen hadde merknader til i forbindelse med selskapskontrollen for 2004. Komiteen har videre merket seg at Riksrevisjonens påpekninger gjelder en rekke ulike forhold og viser til sine merknader under kapitlene for de fire departementene.