Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Landbruks- og matdepartementet v/statsråden, datert 28. oktober 2010

Korrespondanse mellom Landbruks- og matdepartementet og Senterpartiet knyttet til fornybarprosjektet, finansiering og organisering

Det vises til at kontroll- og konstitusjonskomiteen behandler kontrollsak om partistøtte til Senterpartiet og forholdet til habilitet hos statsrådene Liv Signe Navarsete og Terje Riis-Johansen. I den forbindelse er et viktig element å avklare hvem som visste hva når.

Det er i sakens anledning oversendt dokumentasjon fra Olje- og energidepartementet om korrespondanse som omtaler prosjektets organisering og finansiering. I oversendt dokumentasjon finnes klare indikasjoner på at det har gått e-poster mellom Senterpartiet og Landbruks- og matdepartementet som kan omhandle Senterpartiets fornybarprosjekt og organisering/finansiering av dette, herunder korrespondanse med politisk rådgiver Ane Kismul.

En ber statsråden bekrefte eller avkrefte om dette er tilfellet. Dersom slik korrespondanse foreligger, bes det om at kopi av denne oversendes kontroll- og konstitusjonskomiteen så snart som mulig.