Vedlegg 2 - Brev fra arbeids- og sosialkomiteen ved Atle Simonsen til Arbeids- og sosialdepartementet v/statsråd Anniken Hauglie, datert 8. november 2017

Vedlegg 2
Representantforslag 17 LS (2017-2018)

Komiteen har som kjent Representantforslag 17 LS (2017–2018) fra Sosialistisk Venstreparti om å sikre økonomisk trygghet for foreldre til alvorlig syke barn gjennom pleiepengeordningen til behandling. I den forbindelse ønsker komiteen statsrådens svar på følgende spørsmål:

  1. Hva vil være provenyeffekten av å innføre unntak for øvre aldersgrense for personer med psykisk utviklingshemming? Det bes om lovteknisk bistand til å fremsette et slikt forslag.

  2. Ved varig, alvorlig sykdom hos barnet har begge foreldre rett til å være til stede i henhold til spesialisthelsetjenestelov med tilhørende forskrift. Hva vil være provenyeffekten dersom en i disse tilfellene ikke skal trekkes dobbelt av tidskontoen for pleiepenger? Det bes om lovteknisk bistand til å fremsette et slikt forslag.

  3. Hva vil være anslått, endret bevilgning til pleiepenger i 2018 dersom dekningsgraden utvides til 100 pst. for samtlige 1 300 dager ved at folketrygdloven § 9-12 (1) endres?

  4. På høringen til komiteen ble det fremlagt forslag om å benytte kvote for sykt barn i stedet for å søke om pleiepenger for tilfeller med varighet under 10 dager. Det bes om lovteknisk bistand til å fremsette et slikt forslag. Hva vil være provenyeffekten av et slikt forslag?

  5. Hva var gjennomsnittlig pleiepengeperiode med den gamle ordningen?

  6. Hva er den årlige provenyvirkningen ved at gruppa som før 1. oktober 2017 hadde rett til pleiepenger utover fem år, får tilbake denne retten? Hvor mange familier/barn utgjør dette? Det bes om lovteknisk bistand til å fremsette et slikt forslag.

Grunnet komiteens fremdrift bes det om snarlig svar.

Svar sendes komiteen ved komitésekretær Berit Skovly.