Søk

Komiteens merknader etter uttalelsen fra utdannings- og forskningskomiteen

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet viser til merknader fra Arbeiderpartiets medlemmer i utdannings- og forskningskomiteen og støtter disse. Disse medlemmer støtter etter dette ikke lenger flertallsmerknaden fra Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti i innstillingen slik den ble forelagt utdannings- og forskningskomiteen til uttalelse. Disse medlemmer viser til at Arbeiderpartiet var mot å legge ned lærerutdanninga på Nord universitet, Campus Nesna, men ble nedstemt i Stortinget. Disse medlemmer vil styrke og utvikle både Nesna-samfunnet og regionen, og mener regjeringen bør ha en plan for dette. Disse medlemmer har vært tydelige på at universitetslokalene verken bør selges eller tillates å gradvis forringes eller avvikles, for at bygningene også framover kan brukes til undervisning, forskning eller annen ny aktivitet som gagner regionen. Disse medlemmer understreker betydningen av at statlige myndigheter ikke begrenser framtidig bruk av lokalene til utelukkende statlige behov, og slik undergraver lokale og regionale myndigheters muligheter for å omstille lokalsamfunnet Nesna og den omkringliggende regionen. Disse medlemmer vil på denne bakgrunn også være med på å fremme forslagene som medlemmene fra Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har fremmet i innstillingen.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, fremmer på denne bakgrunn her følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Nord universitets lokaler på Nesna blir stilt til rådighet for ny aktivitet i forlengelsen av den dialogen som regjeringen har med lokale og regionale aktører om ny bruk knyttet til innovasjons-, forsknings- eller utdanningssektoren.»

«Stortinget ber regjeringen sørge for at spørsmål om leieforhold med konkurrerende bruk og potensiell avhending av bygningsmassen som Nord universitet i dag leier på Nesna, stilles i bero i en toårsperiode for å gi tid til å fullføre det pågående omstillingsarbeidet.»

Flertallet viser videre til de felles merknadene fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstrepartiets medlemmer i utdannings- og forskningskomiteen og støtter disse.