Søk

Forslag fra mindretall

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti og Rødt:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en vurdering av om det bør innføres tilsyn med kvalitet i SFO, samt om det bør fastsettes retningslinjer for areal, bemanning og kompetanse i tilbudet.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen ta initiativ til et pilotprosjekt i samarbeid med KS, der kommuner inviteres til å innføre flere hele stillinger for ansatte som jobber i SFO, i tillegg til å styrke samarbeidet mellom skole og SFO. Prosjektet skal se på om dette kan bidra til å styrke kvaliteten i både skole og SFO, i tillegg til å gi bedre arbeidsvilkår for ansatte. Stortinget ber regjeringen innføre ordninger for belønning av kommuner som deltar, og i tillegg gjennomføre en følgeevaluering av pilotprosjektene.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen legge til rette for økt samarbeid mellom SFO og kulturskolen, frivillige organisasjoner og lokalt arbeids- og næringsliv, som kan støtte opp under skolens brede syn på kunnskap og kompetanse.

Forslag fra Sosialistisk Venstreparti:
Forslag 4

Stortinget ber regjeringen innføre rentekompensasjonsordninger for nødvendige investeringer til innføring av gratis SFO over hele landet.