Søk

Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Jone Blikra, Kirsti Leirtrø og Nils Kristen Sandtrøen, fra Høyre, Liv Kari Eskeland, Trond Helleland og Erlend Larsen, fra Senterpartiet, Geir Adelsten Iversen, Geir Inge Lien og lederen Erling Sande, fra Fremskrittspartiet, Morten Stordalen og Frank Edvard Sve, og fra Sosialistisk Venstreparti, Mona Fagerås, merker seg at Samferdselsdepartementet i Prop. 116 L (2021–2022) foreslår å innta en bestemmelse om behandling av personopplysninger i lov 21. juni 2002 nr. 45 om yrkestransport med motorvogn og fartøy (yrkestransportloven).

Komiteen noterer seg at det overordnede formålet med forslaget er å klargjøre at offentlige myndigheter og andre aktører som er tildelt oppgaver i eller i medhold av yrkestransportlovens bestemmelser, kan behandle personopplysninger. Videre merker komiteen seg at forslaget blant annet skal legge til rette for at det kan gjennomføres elektronisk billettering på ferje.

Komiteen merker seg videre at elektronisk billettering på ferjer via AutoPASS og AutoPASS ferjekort har vært praktisert gjennom midlertidig lov om billettering på ferje som følge av utbrudd av covid-19, og at både brukere og transportører i stor grad er fornøyd med en slik løsning. Komiteen merker seg også at proposisjonen omfatter retting av feil i lovtekst for §§ 7, 11 a, og 23 i yrkestransportloven.