Søk

Utvalgets sammensetning

Presidentskapet tar sikte på at utvalget består av medlemmer med både politisk og faglig bakgrunn, herunder stortingsrepresentanter eller personer med tidligere erfaring fra Stortinget, minst ett medlem fra pressen, representert ved presselosjen eller en av pressens organisasjoner, og minst ett medlem med juridisk fagekspertise. Stortingets administrasjon praktiserer dokumentinnsynsreglene i det daglige og har kunnskap og praktisk erfaring som bør tilflyte utvalget. Presidentskapet mener derfor at denne kompetansen bør være representert med ett medlem i utvalget, eventuelt noen med tidligere erfaring fra administrasjonen.

Gitt disse forutsetningene er det nærliggende med et utvalg på fem til syv medlemmer. Sekretariat for utvalget vil bli ivaretatt av Stortingets administrasjon.

Det foreslås at presidentskapet gis fullmakt til å fastsette godtgjørelse for utvalgsmedlemmene. I tråd med etablert praksis foreslås det ikke tilstått særskilt godtgjørelse til stortingsrepresentanter som deltar i utvalgsarbeidet. Det foreslås at det samme gjelder for ansatte i Stortingets administrasjon.