Søk

Forslag fra mindretall

Forslag fra Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen legge frem en stortingsmelding som kartlegger norsk avhengighet av kinesisk teknologi som samler inn store mengder data om norske borgere, og presenterer en plan for hvordan Norge skal samarbeide internasjonalt for å redusere denne avhengigheten.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen utarbeide en strategi for en frihetsfremmende handelspolitikk.

Forslag 3

Stortinget ber regjeringen avslutte forhandlinger med Kina om en frihandelsavtale.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen vurdere å be om observatørstatus for Norge i EU-India Trade and Technology Council.

Forslag 5

Stortinget ber regjeringen på egnet måte legge fram for Stortinget den pågående kartleggingen av i hvilken grad og hvordan norsk verdiskaping er avhengig av import fra Kina, og hvilke sårbarheter som er knyttet til dette, med særlig fokus på grønn teknologi og teknologi som samler inn store mengder data om norske borgere.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Venstre:
Forslag 6

Stortinget ber regjeringen støtte aktivt opp om initiativer for å institusjonalisere internasjonalt samarbeid om frihetsfremmende handelspolitikk blant liberale demokratier og andre land som ønsker alternativer til kinesiske verdikjeder.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen vurdere å be om observatørstatus for Norge i EU-US Trade and Technology Council.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti:
Forslag 8

Stortinget ber regjeringen legge frem en stortingsmelding om hvordan Norge gjennom internasjonalt samarbeid kan redusere norsk avhengighet av leveranser fra autoritære regimer for videre industriell og teknologisk utvikling.