Søk

Innhald

2. Merknader frå komiteen

Komiteen, medlemene frå Arbeidarpartiet, Åse Kristin Ask Bakke, Mona Nilsen og Torstein Tvedt Solberg, frå Høgre, Turid Kristensen og Tage Pettersen, frå Senterpartiet, Margrethe Haarr og Åslaug Sem-Jacobsen, frå Framstegspartiet, Silje Hjemdal, frå Sosialistisk Venstreparti, Audun Hammer Hovda, og frå Venstre, leiaren Grunde Almeland, viser til forslaga frå regjeringa i proposisjonen.

Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, viser til enighet mellom disse partiene om nysalderingen, og til at man er enige om å øke bevilgning til digitalisering i barneverns- og helsenemdene. Flertallet foreslår derfor å øke kap. 853 post 1 med 5 mill. kroner, sammenlignet med regjeringens forslag.

Flertallet viser til enighet mellom disse partiene om nysalderingen, og til at man er enige om å øke bevilgningen til institusjonsbarnevernet. Flertallet foreslår derfor å øke kap. 855 post 1 med 20 mill. kroner, sammenlignet med regjeringens forslag.

Komiteens medlemmer fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre slutter seg til de foreslåtte endringene.

Komiteens medlemmer fra Høyre og Venstre viser til tendensen til at regjeringen tar stadig større politiske grep i nysalderingen av budsjettet, og at det flyttes større summer enn tidligere. Disse medlemmer mener det er en uheldig utvikling, og påpeker at alle justeringene det er mulig å gjøre i revidert statsbudsjett, skal tas i den forbindelse. Disse medlemmer mener det også er uheldig når politiske markeringer gjøres i forbindelse med nysalderingen, og understreker at det er viktig for den politiske prosessen knyttet til budsjettarbeidet at nysalderingen er en nysaldering, og ikke et revidert budsjettforslag.