Søk

Forslag frå mindretal

Forslag frå Høgre, Framstegspartiet, Venstre og Kristeleg Folkeparti:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen forsere den militære støtten i Nansen-programmet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2024.

Forslag 2

Stortinget ber regjeringen jobbe for fullfinansiering av det tsjekkiske ammunisjonsinitiativet.

Forslag frå Høgre, Framstegspartiet og Venstre:
Forslag 3

Stortinget ber regjeringen øke den totale rammen på Nansen-programmet.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen sørge for markant utbedring av produksjonskapasiteten hos de delene av norsk forsvarsindustri som produserer materiell som Ukraina har stort behov for.

Forslag frå Sosialistisk Venstreparti, Raudt og Venstre:
Forslag 5

Stortinget ber regjeringa stilla partnarskap med lokale organisasjonar som vilkår for løyving av humanitær hjelp til Ukraina. Partnarskapet skal byggast på likeverd, og den lokale organisasjonen skal involverast i styring og forvalting. Den lokale partnarorganisasjon skal alltid tildelast overhead på same vis som den internasjonale organisasjonen.

Forslag frå Sosialistisk Venstreparti, Raudt og Kristeleg Folkeparti:
Forslag 6

Stortinget ber regjeringa oppretthalda tollvernet på dagens nivå ved import av ukrainske landbruksvarer.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen sikre at lokale sivilsamfunnsorganisasjoner, herunder fagbevegelse, kvinneorganisasjoner og menneskerettsorganisasjoner, får ta del i den sivile støtten i Nansen-programmet, og at deres interesser ivaretas.

Forslag frå Sosialistisk Venstreparti og Raudt:
Forslag 8

Stortinget ber regjeringa øyremerka minst 10 pst. av Nansen-programmet til ei søknadsbasert tilskotsordning for det ukrainske sivilsamfunnet. Tilskotsordninga skal gje ukrainske organisasjonar høve til langsiktige og føreseielege rammer. Prosjekta må få økonomiske rammer som er store og fleksible nok til å gje grunnlag for kapasitetsbygging og ein viss fridom til å kunna velja eigne prioriteringar.

Forslag 9

Stortinget ber regjeringen ta initiativ overfor Det internasjonale pengefondet, Verdensbanken og andre sammenslutninger av kreditorer for å stanse krav om innbetaling av ukrainsk statsgjeld og videre slette og restrukturere gjelden.

Forslag frå Raudt:
Forslag 10

Stortinget ber regjeringen ta en ledende rolle i det internasjonale, diplomatiske arbeidet for å legge til rette for en rettferdig og varig fred i Ukraina i tråd med FN-pakten og prinsippet om at Ukraina skal bestemme over sin egen fremtid.